Alle BMA-metoder: 7-dages-kursus i Aulum den 19. - 25. oktober 2024

Master Akupunktur Uddannelse

Måske Den Bedste Akupunktur Uddannelse i Europa

Smerten bestemmer alt!

To topidrætsfolk fra Norge tager til Aulum for at blive behandlet for smerter

Stig Krohn Haaland er nordmand og spiller fodbold i den norske 1. division, men en lyskenskade har det seneste år holdt ham væk fra banen. Derfor har han nu taget den lange tur fra Hamer i Norge til Aulum i Vestjylland for at komme på briksen hos akupunktør John Boel.

Smerten bestemmer alt.

Jeg har så store smerter, at jeg ikke kan lave en ordentlig aflevering. Jeg har prøvet alt, og indtil videre er det kun nålene, der har hjulpet, fortæller den unge fodboldspiller, efter at ansigtet er faldet tilbage i vante folder igen.

John Boel finder frem til det rigtige punkt – det ømme punkt – ved at prikke med en almindelig strikkepind. Ved at sætte en nål i fingeren på Stig Krohn Haaland kan akupunktøren hjælpe ham af med smerte i lysken.

Brud på hvirvel

På briksen ved siden af ligger Stig Krohn Haalands gode kammerat og kollega, svenskeren Jonas Johnson, der spiller for Bergen i den norske superliga i fodbold. Han er også langtidsskadet efter brud på en lændehvirvel.

Selvom jeg arbejder med at styrke lænden, går smerterne ikke væk, og det holder mig ude af spillet, siger Jonas Johnson, der tog med til Aulum efter anbefaling fra Stig Krohn Haaland.

Behandlingen har betydet, at jeg nu kan træne igen.

Begge spillere kom til Aulum i onsdags, hvor de også startede behandlingerne, og i morgen – efter en uge med nåle i arme og ben – skulle både Stig og Jonas være smertefri og klar til at indtage den norske grønsvær igen, mener John Boel. I hvert tilfælde næsten.

Jeg kan kun fjerne smerterne. Genoptræningen må de selv klare, griner han, mens han finder frem til endnu et smertens punkt i armen på Jonas Johnson.

Nålene hjælper

Stig Krohn Haaland lærte John Boels metoder at kende, da akupunktøren for kort tid siden afholdt et kursus i Oslo. Det gjorde et så stort indtryk på fodboldspilleren, at afstanden ikke har nogen betydning. Heller ikke selv om nordmanden normalt ikke har specielt stor tiltro til alternativ behandling.

”Vi bruger det, der virker”. Det er ikke troen, der hjælper mig, det er nålene, konstaterer Stig Krohn Haaland, Der desuden har spillet flere år i Århus Fremad.

Tilbage til forsiden