Alle BMA-metoder: 7-dages-kursus i Aulum den 19. - 25. oktober 2024

Master Akupunktur Uddannelse

Måske Den Bedste Akupunktur Uddannelse i Europa

Boel Moderne Akupunktur i Kina

Dansker holder akupunktur-kursus i Kina

Kinesiske Medicinstuderende (læser)
Kinesiske Medicinstuderende (læser)

De fleste forbinder akupunktur med Kina. Det er forståeligt, al den stund, at akupunktur blev udviklet i Kina for mange hundrede år siden.

Stor var derfor min overraskelse, da professor Lina fra Beijing Eye Hospital (Eye Hospital, China Academy of Chinese Medical Sciences), spurgte om jeg havde lyst til at afholde et kursus i Kina. Jeg sagde naturligvis straks ja.

To at vore Norske AcuNova elever, Erik Vinje Olbjørn og Ole Jørgen Frydenlund fra St. Olav Helseklinikk havde talt varmt om AcuNova til professor Lina.

Kineserne ville derfor gerne træffe ham, der havde skabt AcuNova – der er den første Boel Moderne Akupunktur metode. Vi mailede sammen flere gange og slutresultatet blev, at jeg blev inviteret til Kina for at afholde et kursus for øjenlæger på Kinas førende øjenhospital.

Jeg sendte kursusmaterialerne til Lina, så det kunne blive oversat til Kinesisk. Vi aftalte tid for kurset og sammen med nordmændene drog jeg til Kina.

Det blev en uforglemmelig oplevelse!

At stå foran godt tyve øjenlæger for at lære dem mit akupunktursystem – det var simpelthen næsten uvirkeligt.

Som Jeppe i Baronens seng!

Efter kurset behandlede jeg seks øjenpatienter.

To AMD patienter. En hjerneskadet. En glaucom (grøn stær) patient. En uden diagnose. En diabetisk Maculaødem.

Specielt behandlingen af den sidste chokerede øjenlægerne. Det var en kvinde på ca. 60 år. Hun havde sukkersyge (Diabetes 1) og en meget alvorlig følgesygdom, der hedder diabetisk Maculaødem (en hævelse midt på nethinden). Hun var næsten blind, og havde været indlagt på hospitalet en måned, men daglige behandlinger havde ikke hjulpet hende.

Efter blot en behandling med AcuNova suppleret med AcuChronic – to af de ni BMA metoder –  kunne hun se 20% bedre.

Direktøren for akupunkturafdelingen på China Eye Hospital, øjenlæge dr. Wang Ying testede hende personligt før og efter behandlingen.

Hun var bare så chokeret over virkningen.

Jeg tror, at det var lige der, de kinesiske øjenlæger blev overbevist om styrken i Boel Moderne Akupunktur.

En måneds tid efter vi kom hjem fra Kina, blev vi kontaktet af dr. Wang, der spurgte, om jeg var interesseret i at udføre videnskabelig forskning i behandling af AMD –  en såkaldt kronisk, uhelbredelige øjensygdom, sammen med dem. (AMD er den hyppigste årsag til klinisk blindhed)!

Jeg sagde straks ja, og efter en del mailen mellem kineserne, nordmændene og jeg, kom aftalen i hus, da fire ledere fra Beijing Eye Hospital besøgte St. Olav klinik i Tønsberg i maj 2016.

Professor Lina er øjenlæge og har både en amerikansk og en kinesisk doktorgrad, så hun har den nødvendige forskningsmæssige kompetence til at udfærdige videnskabelig protokol.

Desværre er det ikke en hurtig proces – der kan gå op til to år før projektet er færdigt.

MEN, det er værd at vente på. Hvis man tænker nøje over det, kan det betyde en ændring i opfattelsen af akupunktur. Ikke kun i Skandinavien – men på verdensplan.

Boel Akupunktur i Aulum, har ført statistik over resultaterne med behandling af tør AMD de sidste tre år, og resultatet har været omkring 80% med den såkaldte kroniske, uhelbredelige øjensygdom, der er den hyppigste årsag til klinisk blindhed.

Vi glæder os bare så meget, at VI NÆSTEN IKKE KAN FÅ ARMENE NED!

Tilbage til forsiden