Alle BMA-metoder: 7-dages-kursus i Aulum den 19. - 25. oktober 2024

Master Akupunktur Uddannelse

Måske Den Bedste Akupunktur Uddannelse i Europa

Artikel fra fagblad

Er Akupunktur 2000 (AcuNova) et opreklameret vidundermiddel – eller et seriøst alternativ?

Her følger uddrag af en artikel, der er skrevet af redaktøren for de norske akupunktørers fagblad: ”De Qi” (De Qi betyder nålefornemmelse på kinesisk).

Af Magnhild Bugge, redaktør. 
Jeg indrømmer gerne, at det var med en del skepsis, men et åbent sind, at vi mødte på et weekend kursus i Oslo (2004).
John Boel havde for nylig figureret i Norsk Ukeblad i en artikel, hvor en kvinde med en blodprop i det ene øje, fik synet tilbage efter kun en´ behandling. Nu fulgte han op med et tre dages kursus, og det skulle være nok til, at hvem som helst kunne lære metoden. Eleverne bestod af en broget forsamling af alternative behandlere, fysioterapeuter og læger der ville lære metoden.

Vores skepsis blev noget bekræftet i starten, da han fortalte sin historie om, hvordan han havde fundet ud dette, ved at prøve det på sig selv i forbindelse med, at han havde fået et hold i nakken.

Men da han først kom i gang med at forklare om sin metode og sine erfaringer, og særlig da han begyndte at behandle patienter, blev vores skepsis ændret til beundring og respekt.
John Boel understreger selv, at han er håndværker, ikke teoretiker. Han er optaget af resultater. Han fører nøje statistik, over det han gør for at undersøge, hvilke metoder der virker bedst.

Reflekszoner i alle led
John Boel har en treårig Traditionel Kinesisk Akupunktur-uddannelse fra NIHAW (Tommy Iversen). Desuden har han studeret øreakupunktur hos Rafael Nogier, og ECIWO akupunktur hos professor Yingqing Zhang.

Det var på denne baggrund, at han begyndte at opdage, at der findes meget følsomme reflekspunkter i ledspalterne rundt omkring alle led. Disse zoner har forbindelse med forskellige afsnit af hjernen. Når punkterne bliver stimuleret, bliver der samtidig sendt et signal fra hjernen til det syge sted, og der starter en helbredelse.
I praksis har John Boel erfaret, at nogle punkter fungerer bedre på specifikke lidelser. Reflekszonerne findes rundt omkring alle led og er relateret til rygmarven.
Mange klassiske akupunkturpunkter ligger i og omkring forskellige led, hvilket måske kan forklare deres effekt. Der er mange eksempler på dette.

Øjeblikkelig effekt
I følge John Boel er det helt afgørende, at man finder det absolut mest ømme punkt over leddet hos patienten. Først søger man med en punktsøger for at finde det ømmeste punkt. Så stikker man nålen i dette punkt og spørger omgående patienten, om hun/han mærker en forandring, hvis det er en smertepatient. Hvis der ikke er nogen effekt, tager man nålen ud og prøver igen.

Mange af deltagerne på kurset havde medbragt nogle vanskelige patienter med smerter eller øjenlidelser til behandling.

John Boel behandlede mindst fem øjenpatienter, de fleste med den ”uhelbredelige” øjensygdom øjenforkalkning (AMD). Patienterne blev testet på en synstavle, før nålene blev sat i og umiddelbart efter. To af patienterne havde en bemærkelsesværdig bedring. De gik fra knapt at kunne se til at kunne læse langt ned på synstavlen. De andre patienter havde også bedring efter bare én behandling.

De andre patienter var smertepatienter. En med konstant hovedpine og tryk i hovedet efter et fald. Umiddelbart efter at en nål blev sat i et punkt over ledspalten i en finger, mærkede patienten et stik i hovedet, der blev varmt – og trykket forsvandt omgående. Kvinden reagerede med vantro og gråd.

En anden smertepatient fik morfintabletter for smerter i knæet, som var opereret utallige gange. Hun havde ikke taget morfin denne dag og beskrev smerterne til ca. 6 på en skala fra 0 til 10. John Boel satte en nål i det modsatte knæ, og smerterne blev halveret, og kvinden fik et klarere blik.
En kendt fodboldspiller med en ankelskade fik behandling lørdag og spillede kamp søndag efter bare en´ behandling.

Akupunkturens Thor Heyerdahl? 
John Boels metoder bliver ikke umiddelbart accepteret af læger og TCM akupunktører, der med hver sin baggrund ikke umiddelbart kan godtage, at det kan være så enkelt.
Det slog mig, at John Boel på en måde er akupunkturens Thor Heyerdahl. Han tænker nye tanker på baggrund af kundskaber og erfaringer, og kommer op med utraditionelle løsninger, som ikke umiddelbart bliver forstået. Vi må være åbne og acceptere, at vi ikke kan give en fuldstændig forklaring på, hvorfor akupunktur virker, faktisk ved lægerne ikke heller, hvorfor for eksempel paracetamol virker, men vi ved af erfaring, at det virker.

JB: Tak Magnhild, jeg føler mig utrolig stolt af, at du brugte din 40 års fødselsdag på at deltage kurset. Jeg føler mig også ydmyg over at blive sammenlignet med den verdensberømte opdagelsesrejsende, Thor Heyerdahl, der dokumenterede, at ”eksperterne” ikke altid har ret.

Tilbage til forsiden