Næste Master Akupunktør Uddannelse Starter 3. august 2024

Master Akupunktur Uddannelse

Måske Den Bedste Akupunktur Uddannelse i Europa

Stamceller – meget spændende

Vi er alle født med et enestående system, som er skabt til at gå i gang for at hjælpe helingen, når vi bliver syge eller kommer til skade: Stamceller.

National Institutes of Health definerer en stamcelle på denne måde: “Stamceller har det bemærkelsesværdige potentiale til at udvikle sig til mange forskellige celletyper i kroppen. Som en slags reparationssystem for kroppen, kan de dele sig uden begrænsning for at erstatte andre celler, så længe personen stadig er i live. Når en stamcelle deler sig, har hver ny celle potentialet til enten at forblive en stamcelle, eller blive en anden type celle med en mere specialiseret funktion, såsom en muskelcelle, en rød blodcelle eller en hjernecelle”.

Voksne stamceller

Voksne stamceller er overvejende dannet i knoglemarven, og derfra frigives de til blodbanens kredsløb for at finde frem til problemområder og derefter forny og genoprette disse områder.

En af de førende eksperter inden for voksen stamcelle videnskab er Dr. David A. Prentice, ph.d., professor ved Indiana University School of Medicine. Han siger: “Voksne stamceller har unikke muligheder for vækst, reparation og regenerering af beskadigede celler og væv i kroppen. De ligner et indbygget reparationssæt, der kun kræver aktivering og stimulering til at udføre reparation af en skade”.

Voksne stamceller leverer en hidtil uudnyttet ressource til bekæmpelse af aldringens virkninger. At støtte dit helbred på måder, der understøtter det medfødte system af voksne stamceller, er nøglen til at fremme regenerering.

Dr. Margaret Goodell er biolog og specialist i voksne stamceller. I en artikel i det videnskabelige tidsskrift Science beskriver hun og andre forskere, hvordan de har fundet celler i knoglemarven som er i stand til at danne hjerneceller. Udover at en stamcelle er programmeret til at lave et bestemt væv, kan den om-programmere sig selv til at lave en anden type væv.

På nuværende tidspunkt er der altså tilstrækkeligt bevis for, at voksne stammceller tillader kroppen at reparere organer, som man tidligere ikke troede, man kunne reparere – specielt øjnene.