Alle BMA-metoder: 7-dages-kursus i Aulum den 19. - 25. oktober 2024

Master Akupunktur Uddannelse

Måske Den Bedste Akupunktur Uddannelse i Europa

Klaus på 14 år var blind

Uddrag fra Dagbladet

14-aarige-klaus-syn

”Nu ser jeg som en ørn”

14-årig fra Frøya Norge, led af ”kikkertsyn” og skulle være blind resten af livet. ”Lægerne på rigshospitalet havde forklaret mig, at jeg aldrig mere ville få synet tilbage.

Han var i Danmark for at se hvordan manden, der kurerede hans øjne så ud.

”Da jeg kom her i fjor, kunne jeg overhovedet ikke se, fortæller Klaus. ”Min sygdom hedder Reginitis Pigmentosa. Det kaldes også for kikkertsyn.

Forældrene opdagede der var noget galt da han var 4 år gammel. Han kom til øjenlæge og fik briller fordi han var skeløjet og nærsynet. Først da han kom i anden klasse, blev det påvist at han havde en øjensygdom, der ville gøre ham helt blind.

Synet blev gradvist dårligere. I sommeren for to år siden måtte Klaus give op at se TV. Han var henvist til radio og lydkassetter fra Norges Blindesamfund.

”Det tog lang tid for Klaus at forsone sig med at mørket havde lagt sig over hans liv for altid, føjer Harald til. ”

”Min lære på skolen, havde læst om John Boel i et ugeblad. På læreværelset havde de snakket om, at der måske alligevel kunne være et håb for mig, siger Klaus. ”

”Vi kom den 26 juni i fjor. Mor og far måtte lede mig rundt. Lægerne hjemme i Norge, havde konstateret, at jeg var helt blind på det venstre øje og at synet næsten var borte på det højre. ”

Da familien Kristiansen var vel hjemme på Frøya, begyndte Klaus at sidde foran Tv’et.

”Uger efter at have været i Danmark kunne han skimte ting i horisonten. Når han sad med ansigtet mod himlen, spurte han mig hvad der skete, da nogle skyer gled ind foran solen, erindre Kirsti.

På Blinde lejer

”Jeg havde fået et uges ophold på en lejer i Findland, for blinde i hele Norden. Mens jeg var der, skred udviklingen med mine øjne hurtigt fremad. Først blev det højre øje bedre, derefter kom synet også tilbage på det venstre. ”

”Mens jeg var i Findland, blev mit syn så godt, at jeg fik dårlig samvittighed over at være der. Hvad havde jeg at gøre på en sommerlejer for blinde? ”

Da han startede i 7 klasse var det meningen at Klaus skulle have sin egen speciallære og at han skulle have lærebøger med blindeskrift. Lektierne skulle han skrive på punktmaskinen.

”Det blev ikke nødvendigt. Jeg kunne læse de almindelige bøger. Punktmaskinen kastede jeg langt ind i skabet, sammen med den hvide blindestok, siger han. ”

Den 7 november var han til undersøgelse på Regionsygehuset i Trondheim.

”Han har fået en dramatisk Visio forbedring, specielt på venstre øje”, skrev øjenlægen i sin rapport.

Som en ørn!

”De tror ikke på at det hjælper, men siger at jeg skal fortsætte med at gå til akupunktur 2 gange om måneden, alligevel, siger Klaus.

I en anden rapport, fra Tambartun skole for blinde, slås det klart fast at Klaus fik synet tilbage efter behandlingen i Danmark.

”Jeg ser som en ørn, siger den 14-årige og griner. Jeg har aldrig før været i stand til at spille fodbold. Det gør jeg nu. Og jeg cykler for første gang i mit liv. ”

Dramatisk og overaskende

Opsigtsvækkende målinger på regionsygehuset i Trondheim viser, at Klaus nu er i stand til at se 20 gange bedre end før. Da han i juni stratede med at blive behandlet hos John Boel var han totalt blind på det ene øje, og på det andet var synet kun på 2-3 grader (ud af 180)

Siden er hans syn blevet konstant bedre, og han er nu i stand til at se cirka 60 grader på begge øjne.

Øjenlæge Thor Brevik, der har testet drengens syn på sygehusets avancerede måle udstyr i Tronheim, siger til Århus Stiftstidende, at han aldrig har set noget ligende. Det er en dramatisk og meget overraskende forbedring. Men det er forløbig et enkeltstående tilfælde, og det kan ikke udelukkes, at han vil få et tilbagefald.

Tilbage til forsiden