Uddrag fra Hjemmet
Den 12-årige Kim fra Ringkøbing fik fjernet blindtarmen. Da han vågnede, var næsten 90 procent af hans syn også væk, og en fremtid som blind lurede. Akupunktør John Boel sørgede for, at Kim igen kunne melde sig ud af Dansk Blindesamfund.
Hvordan blindtarmsoperationen kunne forårsage synsnedsættelsen, er ikke opklaret. Men konklusionen var, at det ødelagte væv i øjnene ikke kunne genopbygges. Kim måtte forberede sig på en tilværelse som ekstremt svagtseende. Det, man i daglig tale kalder blind. Men sådan skulle det ikke gå.
Kim havde 12 procent af sit syn, da han startede i Aulum. Han skulle så tæt på som 60 cm. for at se ting lige så tydeligt, som vi andre kan se på 60 meter. Efter 40 behandlinger i Aulum har Kim fået 60 procent af synet tilbage på det ene øje.
Helt helbredt bliver han dog næppe, men Kim bliver ikke dårligere stillet synsmæssigt end 80 – 90 procent af alle andre, mener John Boel, der med glæde mindes den dag, Kim fortalte, at nu var synet næsten i orden.
– Mor, jeg kan næsten ingenting se. Jeg er faktisk blind. Tror du, det var operationen?
Fjernsyn kunne han kun se, hvis hans næse var ti cm. fra skærmen. Læse var umuligt.
”Det er træls”
– I starten troede vi på, at han fik synet tilbage, eller at det i alt fald blev bedre, fortæller Anette Hedegaard.
– Vi rejste land og rige rundt til eksperter, men der var ikke meget håb at hente. For det meste lød den nedslående konklusion: ”Kims syn bliver aldrig bedre”.
Det var en tilfældighed, der førte familien til John Boel. En bekendt havde mistet så meget af synet, at han ikke kunne læse sin avis, uanset hvor stærke briller han fik. Akupunkturen hjalp, så han i dag læser avis. Helt uden briller.
– Da vi hørte hans historie, besluttede vi også at prøve. Det kostede ikke mere end en uges ferie. Og det ville vi gerne ofre, selv om vi selvfølgelig var skeptiske. Det er vi ikke mere.