Alle BMA-metoder: 7-dages-kursus i Aulum den 19. - 25. oktober 2024

Master Akupunktur Uddannelse

Måske Den Bedste Akupunktur Uddannelse i Europa

Johns nåle giver mig tryghed

Uddrag fra Familie Journalen

a4Et tilfældigt møde på Costa del Sol bragte hele Danmarks cykelhelt i forbindelse med akupunktøren John Boel od dennes kone, Bodil.

For elite-idrætsfolk som Bjarne Riis er grænsen mellem succes og fiasko hårfin. Det er de små marginaler, der afgør, hvem der må bøje nakken, og hvem der kan løfte armene i sejrsrus.

Sygdom og skader høre til de ting, der normalt rangerer højt på listen over enhver idrætsmans værste mareridt. Men på det område er Bjarne Riis blevet mere rolig, efter at han kom i kontakt med akupunktør John Boel fra Aulum.

”Før jeg mødte John, havde jeg aldrig overvejet, at alternativ behandling kunne være noget for mig”, siger Bjarne. Helt ærligt, så regnede jeg det for en omgang humbug, tilføjer han og sender Familie Journalens udsendte et af sine karakteristiske gavtyvesmil.

Den holdning har den besindige jyde måtte revidere. Det er blandt andet John Boel, han kan takke for, at han i efteråret blev i stand til ikke bare at stille op i seks-dages løbet i hjembyen Herning – men at vinde det – fire uger efter, han måtte udgå af Spanien rundt med et brud på tredje ryghvirvel.

”Umiddelbart efter styrtet talte jeg med Danmarks førende rygekspert fra Rigshospitalet. Og efter at have set røntgenbillederne sagde han, at jeg skulle holde mig i fuldstændig ro i mindst fire, måske endda fem uger. Men allerede efter tre dages behandlinger med akupunktur, kunne jeg sidde på min kondicykel, og efter 5 dage en træningstur i det fri.

Hjalp Brian Holm

John Boels mageløse resultater har gjort, at han i årets Tour de France er blevet officielt tilknyttet Bjarne Riis’ mandskab ”Telecom”. Men allerede under sidste års tour optrådte de fleste af holdets ryttere som frivillige nålepuder på Boels lazaret. Heriblandt danske Brian Holm.

”Før den sidste enkeltstart ringede Bjarne hjem til min kone Bodil og bad mig komme til Frankrig i en fart”, fortæller John Boel. Hans værelses- og holdkammerat, Brian Holm var blevet ramt af et maveonde. Han havde det elendigt, så hvis der ikke blev gjort noget drastisk, ville han være nødt til at udgå. Og det ville selvfølgelig være enormt ærgerligt, samtidig med, at det ville svække Bjarne Riis.

Vi drønede afsted i vores autocamper. Da vi nåede frem havde Brian det rigtig skidt. Han havde haft både diarré, opkastninger og feber og var meget modløs. ”I kan godt spare jer. Det hjælper ikke. Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg ikke kan køre”, sagde han til os. Men i løbet af en time fik vi gjort ham så klar, at han kunne stille op og gennemføre!

Der er efter hånden opstået et nært tillidsforhold mellem Bjarne Riis og hans ”nåledoktor”. Som et bevis på dette forærede Bjarne ham sidste år den ene af sine gule førertrøjer.

Tilbage til forsiden