Alle BMA-metoder: 7-dages-kursus i Aulum den 19. - 25. oktober 2024

Master Akupunktur Uddannelse

Måske Den Bedste Akupunktur Uddannelse i Europa

Havde indstillet sig på et liv i mørke

Uddrag fra Norsk Ugeblad

christer-schulze-synChrister Schulze har været blind siden han var 1 år gammel. Han mistede synet efter en ulykke. Lægerne dømte ham til et liv i mørke. Men nu læser den 18-årige bøger og cykler glad omkring. Et besøg hos en dansk akupunktør gav ham synet tilbage.

”Jeg havde indstillet mig på, at der ikke var noget håb om, at jeg nogen sinde skulle få synet tilbage. En professor på øjenklinikken i Hamburg skrev en attest på, at skaden i mit hoved, havde gjort mig blind for altid” fortæller Christer.

Troede ikke meget på det

Mit ønske var at blive uddannet forretningsmand. Men det var ikke muligt. De mange tekniske apparater, som folk i branchen bruger, gjorde, at jeg bare kunne glemme den drøm. Jeg havde ingen anelse om, hvad jeg skulle blive til, eller hvilke muligheder jeg havde mht. mit liv.

For 2 år siden var jeg på ferie sammen med min far og hans kone. Ingrid havde nogle tyske ugeblade med. Hun læste en artikel om akupunktøren John Boel i Danmark. I artiklen stod der, at han kunne få blinde til at se. Selv var jeg meget skeptisk, erindrer Christer.

For mig var det helt klart, at alle muligheder måtte prøves, siger far Raimond.

Christer var lidt bekymret på rejsen nordpå. Han har fået så mange sprøjter på sygehuset gennem sin opvækst, at han ikke var særligt glad for at blive stukket. Vi trøstede ham med, at nålene som akupunktører bruger, bare føles som små nap i huden.

Efter 2 dages behandlinger, sad vi en morgen og spiste morgenmad sammen. ”Er der ikke tåge i luften? ” Spurgte Christer pludselig. Han pegede på dampen som stod op af vores kaffemaskine. Jeg forstod, at nålene allerede var begyndt at virke. Der trillede et par tårer, fortæller Raimond.

På vejen hjem efter den første uge i Aulum, sad Christer og kikkede på bilernes nummerplader. Noget sådan havde været umuligt bare 7 dage tidligere.

Går som en leg

Nu har jeg været i Danmark og fået behandlinger i 6 uger. Synet bliver bedre for hver gang. I sommer var jeg blevet så god, at jeg begyndte at uddanne mig som Snedker på en skole uden for Dortmund. Undervisningen går som en leg. Jeg kan læse alle bøgerne og følge med i timerne.

Min Far er også snedker. Jeg er sikker på at få fast arbejde i samme firma som ham, når jeg er færdig med min læretid.

En glad ung mand

John Boel fortæller, at han selv blev overrasket over, hvor hurtigt Christer fik synet tilbage.

I Christers tilfælde går jeg ud fra, at vi skal behandle ham 12 gange mere. Det tager tid for kroppen at reparere sådanne skader, som han havde. Men vi se også, at han har fået bedre syn for hver gang han kommer, siger John Boel. For mig er det en utrolig oplevelse at se, hvordan hans personlighed også har forandret sig. Da han kom første gang, var han sky og indesluttet. Nu står vi over for en åben og glad fyr, som gerne vil leve livet.

Får ikke kørekort

Nu er mit eneste problem, at jeg ikke kan få kørekort her i Tyskland, siger Christer. Jeg ser jo som en ørn, så det vil ikke være noget problem for mig at sidde bag rattet. Men i systemet står jeg opført som blind. Og det er ikke så let at få overbevist computeren og bureaukraterne om, at jeg ikke er blind længere.

Tilbage til forsiden