Alle BMA-metoder: 7-dages-kursus i Aulum den 19. - 25. oktober 2024

Master Akupunktur Uddannelse

Måske Den Bedste Akupunktur Uddannelse i Europa

Dr. med. Rudolf Stern – Akupunktur hjalp mig

Denne artikel er fra det østrigske Ugeskrift for læger: Medical Tribune.

Af dr. med. Rudolf Stern:

Akupunktur hjalp mig

Jeg er 80 år og har arbejdet som læge i 40 år. Jeg stoppede, da jeg var 70 år.

De sidste 25 år, dvs. de sidste 15 år, hvor jeg har været læge, har øjenforkalkningen (AMD) langsomt udviklet sig i mine øjne. Jeg havde små forstyrrelser i øjnene, der ikke hindrede mig i at udøve mit arbejde. Kun hvis det handlede om sværere ting som f.eks. at fjerne fremmedlegemer i hornhinden. Senere hen da jeg blev pensioneret, har min tilstand forværret sig, de sidste 3 år har jeg ikke været i stand til at læse.

Jeg har naturligvis opsøgt øjenlæger, allerede da de første tegn viste sig, og da det blev værre, har jeg opsøgt andre eksperter og kapaciteter indenfor øjenlægevidenskaben.

Jeg fik at vide af disse eksperter, at AMD (øjenforkalkning) var en degeneration, og hvad der var dødt kunne ikke vækkes til live igen. Der eksisterer ingen medicinsk behandling, der kan forbedre AMD.

Tilfældigvis fik jeg i starten af 1998 at vide, at der i Danmark fandtes en akupunktør, John Boel, som beskæftigede sig specielt med behandling af øjenlidelser, deriblandt AMD, og med hans metode kunne man opnå forbedring i ca. 60 % tilfælde.

På dette tidspunkt er det vigtigt at fortælle, at jeg var en almindelig skolemediciner (autoritetstro over for lægelige behandlinger: oa.). Jeg har aldrig troet på akupunktur og andre alternative behandlinger. Nyheden om, at der var ca. 60 % chance for forbedring, ramte som en bombe ind i vores lægefamilie. Jeg sagde, at jeg mente, det var humbug. Men min kone, og der ser man bare hvor kloge og overlegne kvinder er overfor os mænd, sagde kort og kontant: ”Lad os dog køre til Danmark. Hjælper det ikke, kan vi nyde en dejlig ferie”.

Jeg besluttede mig til at prøve om ikke for andet så for at glæde min kone.

Akupunktur to gange dagligt i fem dage i februar 1998, hvorefter akupunktør John Boel sagde til mig: ”Kør De bare hjem. Hvis De synes, at der er bedring i løbet af fem uger, skal De fortsætte behandlingen hos en læge i Østrig, der har lært det af mig”. Efter tre uger kunne jeg mærke en subjektiv forbedring. Der var også en objektiv forbedring. Dette kunne jeg konstatere ved hjælp af en synstavle. Jeg fortsatte derfor behandlingen hos en østrigsk akupunkturlæge. I maj måned 1998 var jeg igen i Danmark til to ugers behandling hos Boel. Siden da går jeg til behandling en gang om måneden for at holde det ved lige. Jeg kan altså konstatere, at jeg efter et år har fået en betydelig forbedring af mit syn.

Det er vældig godt, da al erfaring siger, at degenerationen forværres ved tiltagende alder. Jeg kan nu læse med lup, og det var ikke muligt før behandlingen hos Boel.

Akupunktur og skolemedicin har dog noget tilfælles: Chancerne for både helbredelse og forbedring er størst, jo før man kommer i gang med behandlingen.

Jeg finder det dog meget kedeligt, at alle øjenlæger, som jeg har mødt, ikke vidste noget om denne form for behandling, eller som pga. deres hovmod ikke ville vide noget om det.

Dr. med. Rudolf Stern, Kitzeck. Østrig.

Tilbage til forsiden