Alle BMA-metoder: 7-dages-kursus i Aulum den 19. - 25. oktober 2024

Master Akupunktur Uddannelse

Måske Den Bedste Akupunktur Uddannelse i Europa

AcuNova – den 1. BMA-metode

Første valg til smertebehandling

Boel Moderne Akupunktur (BMA) består af 11 unikke akupunkturmetoder.

Her får du lidt information om den første – AcuNova akupunktur.

Når du behandler en smertepatient eller en øjenpatient, er AcuNova første valg.

AcuNova kan anvendes sammen med de andre 10 metoder, ligesom de forskellige metoder kan anvendes sammen to og to, f.eks. kan AcuDNA anvendes sammen med AcuStomach til behandling af arvelige mave/tarm problemer. En øjenpatient sammen med AcuChronic og en smertepatient kan mixes med alle de andre 10 metoder – afhængig af smertens karakter og beliggenhed.

Det lærer eleverne på BMA (Boel Moderne Akupunktur) uddannelsen.

Hovedpine som udgangspunkt

Raske mennesker har mange mål – den syge har kun et!

Her beretter John Boel hvordan det startede med AcuNova: 

‘Fra mit 18. til mit 38. år havde jeg hovedpine hver anden dag, samt et migræneanfald hver uge, og da jeg havde prøvet alle mulige lægelige behandlinger, havde jeg forliget mig med at leve på den måde resten af livet.Hovedpinen kunne delvis holdes nede med medicin, men migrænen kunne lægevidenskaben ikke gøre noget ved.

Heldigvis har jeg fået et lyst sind i dåbsgave, så når anfaldet var ovre, gik livet videre.

Sidst i 1990erne var en tidligere kollega fra højtalerbranchen – Søren Markvorsen – begyndt at stikke nåle i folk for alskens dårligdomme, og efter flere fælles bekendtes venlige overtalelse drog min kone, Bodil, og jeg til Thisted for at besøge Kirsten og Søren.

Jeg kunne mærke en begyndende migræne, så jeg var et let offer, da Søren spurgte, om jeg ville prøve akupunktur. Jeg var godt nok ved at tisse i bukserne af skræk, men Søren fik da stukket en nål i hver hånd.

Det var som om Jorden stod stille.

Hovedpinen fortog sig, og efter yderligere nogle nåle i nakken og fødderne, var den væk, hovedpinen – fuldstændig væk!

Efter i alt 12 behandlinger var migrænen væk for bestandig.

Fra Akupunktur 2000 til AcuNova

Oplevelsen forårsagede, at jeg besluttede mig til at blive akupunktør. Det blev jeg, og senere udviklede jeg en ny akupunkturmetode, AcuNova, der er beskrevet i bogen Fremtidens Medicin. (Uddrag: www.fremtidens-medicin.dk)

Vi kaldte den ny metode Akupunktur 2000. Senere ændrede vi navnet til AcuNova, da mange troede, at det var det samme som Kinesisk Akupunktur.

Jeg er ikke teoretisk videnskabsmand. Min tilgang til viden er at undersøge tingene – prøve mig frem, og på den måde finde ud af, hvordan ting fungerer.

Sådan udviklede jeg også AcuNova. Der kunne gå dage, ja uger, uden fremskridt, så pludselig stødte vi ind i en stime af nye opdagelser, og det væltede frem med nye fænomener. Det var en spændende tid for hele familien – og for patienterne, der oplevede det ene ”mirakel” efter det andet.

På det tidspunkt var jeg leder af Skandinaviens største akupunkturklinik med i alt 12 medarbejdere. Lægen og de andre akupunktører spurgte mange gange, om de ikke måtte lære det nye system. Men jeg var klar over, at hvis jeg lærte dem det inden forskningen var så fremskreden, at jeg havde nogle nagelfaste resultater, kunne jeg risikere at lære dem noget forkert, som de måske ville blive ved med at bruge.

Derfor måtte de slå sig til tåls med at vente, indtil vi kom så langt med forskningen, at vi var på helt fast grund.

AcuNova virker via hjernen

Der var dog en fantastisk videnskabsmand, neurologen Poul Andersson, som hjalp med at finde ud af, hvordan AcuNova fungerer. Forskningen viste, at AcuNova virker via hjernen, i modsætning til Kinesisk Akupunktur, der virker via såkaldte meridianer.

På en kongres i Malaga mødte jeg min gamle mentor, professor, dr. Anton Jayasuria, der var rektor for Det Åbne Internationale Universitet for Komplementær Medicin. Jeg fortalte ham om opdagelsen, og han overtalte mig til at lave en afhandling om det nye system. Han inviterede mig også til at et holde en forelæsning om opdagelsen på en international kongres i Sri Lanka i forbindelse med årtusindskiftet.

Det satte gang i en interesse Tsunami. Indtil nu har mere end 7.000 sundhedspersoner fra 54 lande lært AcuNova – der er meget let at lære.

Eleverne på AcuNova kurset lærer at finde akupunkturpunkterne, der ligger i huden over alle led i kroppen. Når man rammer det rigtige punkt med en tynd nål, eller ved at trykke på punktet med f.eks. en kuglepen, sendes et signal til det område af hjernen, der styrer det syge sted i kroppen.

Forskning og erfaring har vist, at AcuNova især er effektiv til behandling af akutte og kroniske smerter samt blinde og svagsynede.

AcuNova akupunktur er den første BMA metode. Senere har vi udviklet endnu 10 metoder, til specifikke problemer.

Alle 11 BMA metoder, kan behandle alle mulige og umulige sygdomme. Desuden har de forskellige specialer, hvor de er særlig virksomme i forhold til andre akupunktursystemer. Det kan du læse om herunder.

AcuNova – specialer

 • Akutte og kroniske smerter
 • Allergi
 • Angina Pectoris
 • Astma og bronkitis
 • blindhed og nedsat syn
 • Hovedpine
 • Dropfod
 • Hælespore
 • Hjerneskader
 • Kolitis
 • Lændesmerter
 • Migræne
 • Muskeforstrækning
 • Øresmerter
 • Organiske problemer
 • Betændelse i svælget
 • Springfinger
 • Svagthørende og andre hørelsesproblemer
 • Ufrivillig ufrugtbarhed
 • Forstoppelse
 • Tændpine

Gå videre til den anden Boel Moderne Akupunktur metode, AcuLine

Tilbage til forsiden