Alle BMA-metoder: 7-dages-kursus i Aulum den 19. - 25. oktober 2024

Master Akupunktur Uddannelse

Måske Den Bedste Akupunktur Uddannelse i Europa

10 totalt blinde blev seende

83% af Boel Akupunkturs øjenpatienter får et bedre syn.

Vi får 84% af vore sanseindtryk ind gennem øjnene. Det gør øjnene til vore absolut vigtigste sanseorganer.

De sidste knap 30 år har Boel Akupunktur behandlet knap 9.000 øjenpatienter – praktisk taget alle var opgivet af lægevidenskaben.

Nogle kunne se relativt godt, nogle dårligt, de fleste meget dårligt.

Kun 20 var totalt blinde (alder 5 måneder og 77 år). Halvdelen – 10 af disse blinde patienter blev seende. Det er naturligvis fantastisk for disse mennesker, men jeg siger jer, det er også en så enestående oplevelse for os alle på klinikken, at vi stadig næsten svæver.

Boel Akupunktur har fra dag ét ført statistik over effekten af behandlingen af blinde og svagtsynede.

I begyndelsen lykkedes behandlingen kun i 25% af tilfældene – i dag er effekten godt 80%.

I mange år anvendte vi kun AcuNova i øjenbehandlingen. På 4-dages Boel Moderne Akupunktur kurset lærer eleverne i dag desuden at behandle øjenpatienter med AcuChronic og AcuDNA.

20 var total blinde – 10 fik synet igen

Af de cirka 9000 øjenpatienter fra ind- og udland, vi har behandlet siden 1986, var kun 20 total blinde.

De fleste såkaldte blinde er i stand til at se ganske svagt eller se lidt lys, men for disse 20, var alt sort.

Efter Boel Moderne akupunktur-behandling fik 10 af disse synet igen. Her er en kort gennemgang af de 10 patienter. Tallet i parentes ( ) er patientens alder, da hun/han fik synet tilbage. Kirsten (77) Kirsten var vores første øjenpatient. Hun havde været blind i 4 år, og allerede efter første behandling fik hun ”fingersyn” – til vores store overraskelse.

Det var en fantastisk oplevelse for os alle, og det står stadigvæk mejslet ind i hukommelsen. Faktisk får jeg gåsehud hver gang, jeg tænker på det.

Uddrag af artikel i Se og Hør

Den 77-årige Kirsten Kaldahl har bogstaveligt talt fået et nyt syn på livet – selv om øjenlægerne havde sagt, at hun skulle vænne sig til at være blind resten af livet.

Hun blev ramt af en blodprop i hjernen. Oven i det fik hun også en hjerneblødning. To gange. En virussygdom gjorde tragedien fuldkommen. Synsnerven tog skade, og den gamle kvinde blev total blind.

Selv om hun havde lært sig selv at lave mad i mørke og bevæge sig rundt i sin lejlighed, så havde Kirsten Kaldahl aldrig accepteret tanken om at skulle være blind resten af sine dage.

Redningen kom sidst i november. En god veninde kom glædestrålende på besøg: ”Jeg er blevet kureret for mit kikkertsyn hos en akupunktør i Aulum, og jeg har bestilt tid til dig, Kirsten”.

Et par dage senere var den blinde kvinde til sin første behandling, hos akupunktør John Boel – 4 år efter hun mistede synet.

Det går fremad

Siden er det gået stadig fremad, og da SE og HØR overværede en behandling hos akupunktøren, kunne Kirsten Kaldahl se en flue flyve rundt oppe under loftet.

Når nålene engang i mellem gør lidt ondt, tager Kirsten Kaldahl det med et smil og en frisk bemærkning. For hvad betyder en smule smerte, når hun har fået synet igen.

Thomas (5 måneder) Total blind pga. hjerneblødning under fødslen. Desuden havde han ekstremt lavt blodsukker de første dage. Øjenlægen sagde, at der ingen forbindelse var imellem synscentret i hjernen og øjnene. Efter fem behandlinger havde Thomas pupilreaktion, når vi lyste ham ind i øjnene. Efter 7 måneders behandling (44 behandlinger) var synet normalt.

Se & Hør skrev:

Thomas´ far: ”Allerede efter kort tids behandling begyndte Thomas som ved et mirakel at reagere på lys, og efter nogle måneder rakte han også ud efter ting. Det havde han aldrig gjort før”.

Thomas blev gladere og gladere, og vi kunne nu få øjenkontakt med ham. Vi var himmelhenrykte.

Thomas´ syn blev bedre og bedre, og forældrene tog ham med til Statens Øjenklinik i Hellerup for at få undersøgt hans øjne. Der fik de bekræftet, at Thomas´ syn var perfekt. Samtidig viste en skanning, at det døde væv fra hjerneblødningen var forsvundet.

Vi kan slet ikke finde ord for, hvor glade vi er, siger de glade forældre.

Torgunn (23)

Torgunn fra Norge havde været udsat for et færdselsuheld og havde været total blind i 10 år, da vi behandlede hende første gang. Allerede efter en uges behandling kunne hun se svagt. Med dette svage syn så hun for første gang sin søn, der nu var to år gammel, og sin mand, som hun nu havde været gift med i tre år.

Hun havde været i behandling hos os i alt otte gange á en uge, da hun en dag pludselig ringede og sagde: ”Jeg ringer bare for at sige, at jeg har fået kørekort”.

Det er ikke svært at forstå den lykke, der lyste ud af Torgunns stemme. Hun havde fået at vide af de bedste øjenlæger i Norge, at hun ville være blind resten af sit liv.

Det er flere år siden nu, og Torgunn ser stadigvæk normalt.

Jeg har ikke tænkt over dette før nu, hvor jeg sidder og skriver dette): Det er egentlig mærkeligt, at ingen øjenlæger har kontaktet os og spurgt, hvordan dette var muligt. Jeg tænker her på alle ”de andre Torgunner”, der findes rundt omkring i verden, som må leve deres liv i mørke, fordi de aldrig fik fortalt, at de har en mulighed for at få i al fald noget af synet igen.

Torgunn er desuden en rigtig sportspige: Verdensmester i 800 m og 1500 meter løb for blinde.

Patienter, der har synsproblemer efter slaganfald, f.eks. ved et færdselsuheld, har omkring 80% chance for at komme til at se bedre.

Daniela (29) Født to måneder for tidlig. Hun blev blind, fordi hun fik for meget ilt i kuvøsen. Uddrag af øjenlæge Dr. Franz’ (Østrig) journal: ”Efter behandling hos John Boel i Danmark i foråret oplevede hun lysfølsomhed. Nu har hun været hos Boel 4 gange og kan se forskel på håndryg og -flade. Patienten kan genkende fingre. Akupunkturbehandlingerne har altså givet hende så meget syn, at hun kan orientere sig. Boel siger, at videre behandlinger er nødvendige, for at gøre det endnu bedre. Jeg støtter dette forslag”. Søren (45) Total blind pga. forgiftning. Søren er kunstmaler. Øjenlægen sagde, at han aldrig ville få synet igen. Vi startede behandlingerne i slutningen af januar. Den 8. februar havde han ca. 30% syn. Søren maler det, han kan se, så det er meget interessant at følge hans synsforbedring igennem de billeder, der smykker væggene på klinikken. Han har ligeledes malet det billede, der danner forsiden til en bog, jeg har skrevet om behandling af øjensygdomme – Bogens titel: ”SE godt ud”. Uddrag: www.SeGodtUd.dk.

Herning Folkeblad skrev:

For et halv år siden mistede maleren Søren Egebak synet ved en forgiftningsulykke.

Kunstneren er ramt af livets tilfældighed. En forgiftning gjorde Søren Egebak total blind. Synsnerven er ødelagt, lød beskeden fra det offentlige system, og Egebaks verden henlå i mørke, indtil han sammen med sin hustru tog turen til Aulum og fandt sin redning hos akupunktør John Boel.

– Det var da noget værre noget. Det må vi ha’ gjort noget ved. Vi starter med det samme, sagde en uforbeholden John Boel.

Og efter fjorten dages intensiv behandling kunne Søren Egebak bogstaveligt skimte lys i mørket.

I dag har han fået i hvert fald 30% syn tilbage. Vejen har været lang og sej med megen sorg, men en indædt vilje og en erkendelse af, at han konstant har billeder i sit hoved, der må have liv, ja så vil han male og det gør han.

Mirjana (52) Blind pga. ”døde” synsnerver. Har været total blind i 5 år. Ser periodevis klart, men ikke hele tiden.

Herbert (61) Herbert fra Tyskland havde været helt blind i 2½ år efter en medicinforgiftning, der havde forårsaget blødninger på nethinden (Ifølge Herbert er ca. 200 patienter i Tyskland blevet blinde af en blodtryks-medicin i sprøjteform)

Herbert var kaptajn på et skib, så det var frygtelig for ham pludselig at miste synet.

Allerede efter et par dages behandling kunne han skimte stolene i venteværelset. Han har været i behandling i alt seks uger igennem de sidste to år, og ser nu så godt, at han er i stand til at gå omkring ved egen hjælp.

Vi tror ikke, hans syn bliver 100% i orden, men han er meget tilfreds med de forbedringer, han har fået indtil nu.

Olav (66) Mistede synet pga. grøn stær. Olav er nordmand og havde været blind et par år. Efter den første uges behandling kunne han skimte lidt, og efter 30 behandlinger var synet så godt, at han kunne se nummerpladerne på bilerne.

Herning Folkeblad skrev:

Lykkelig norsk familie

Laila Arnesen fra Fredrikstad i Norge har tilbragt hele ugen i Aulum med sine forældre, Johanne og Olav Sneve, og den ti-årige datter, Maria Theresa. De har alle fire fået behandlinger ugen igennem.

Boel har behandlet mange nordmænd. Helt fra Færøerne har der været besøg. Det var en ældre, blind mand, der var her i sommer, og som efter nogle behandlinger fik så meget syn og dermed orienteringssans igen, at han nu selv kan gå omkring. – Jeg læste i et ugeblad om John Boels resultater, fortæller Laila Arnesen. Derfor sendte vi min far herned.

Olav Sneve: Jeg var helt blind. Jeg lider af grøn stær, og synet er blevet dårligere og dårligere igennem de seneste 13 år.

Efter seks behandlinger begyndte synet at komme tilbage. Jeg kunne begynde at se mennesker omkring mig, og nu er synet så godt, at jeg kan se bilernes nummerplade.

JB: Olav er en videnskabelig sensation. Alle øjenlæger ”ved”, at man ikke kan få synet igen, når man er blind pga. grøn stær.

Haldor (66) Total blind i 5 år af Artritis Temporalis. Da han efter en uges behandling drog hjem til Island, kunne han se så godt, at han kunne gå omkring ved egen hjælp. Uden blindestok!

Mulat (3)

Mulat var, af ukendte årsager, blind fra fødslen.

Øjenlæger i Tyskland havde prøvet alt for at hjælpe ham – uden resultat.

JB: Jeg havde helt glemt drengen indtil jeg mødte ham og hans mor, på et kursus i Saarbrücken – 10 år efter behandlingen hos os, hvor han kom til at se.

Han blev behandlet en gang hver måned, af en kollega der havde lært AcuNova akupunktur hos os.

De var begge så lykkelige over, at han havde 13% synsstyrke, og klarede sig godt.

Der er meget få ”blinde”, der er helt blinde. Dvs. at de overhovedet intet kan se. De fleste er i stand til at se ganske svagt. Dem har vi hjulpet hundredets vis af – men som skrevet: kun 20 var total blinde.

Tilbage til forsiden