Daniela kan se

Nyt håb for blinde og svagtseende

Dette er udDanielle - blinddrag af et brev Daniela Ostermann sendte til akupunktør John Boel fra Aulum den: 21.8.1999: På søndag er det 7 uger siden vi var i Aulum. Som tiden flyver afsted, det er ikke til at forstå. Jeg kan med glæde fortælle dig John, at mine øjne er meget bedre, og jeg er sikker på at den nye behandlingsform er fantastisk, idet mit venstre øje bliver bedre og bedre. Når jeg kommer hjem fra Aulum, opdager jeg altid nye ting i huset og på arbejdet. Hver gang må jeg undre mig; har tingene altid været der? Da jeg kom hjem, lagde jeg mærke til ryggen på sofaen, det store spejl på badeværelset, og da mor gjorde rent i køkkenet, så jeg for første gang, hvordan det blev gjort. Da vi var ude at handle, så jeg også kurven fuld af friske æbler og senere vandhanen i køkkenet.

Var blind i 30 år

Daniela Ostermann er fra Østrig. Hun fik en dårlig start på livet for godt 30 år siden. Hun blev født 2 måneder for tidlig, og blev lagt i kuvøse. Det reddede hendes liv, med tog hendes syn. På den tid kunne man på sygehuset ikke vurdere hvor meget ilt et barn skulle have i kuvøsen. Daniela fik for meget, hvilket bevirkede at hun blev blind.

Total blind

John Boel, troede du, at du kunne hjælpe hende:

Nej, jeg troede ikke, at det var muligt. Hendes pupiller var dækket af en gråhvid hinde, så det var ikke muligt at se dem. Jeg tror ikke at jeg havde påbegyndt behandlingen, hvis hun var fra Danmark. Men hun kom helt fra Østrig og familien havde forberedt sig i lang tid på turen herop. Jeg nænnede helt ærligt ikke at sige nej. Allerede på tredjedagen, kunne hun begynde at se lys, og efter den første uges behandling med den specielle akupunktur, kunne hun svag skelne ting. Jeg glemmer aldrig første gang, hun så termokanden i venteværelset. Hun måtte hen og røre ved den for at finde ud af, hvad det var, hun så. Hendes hænder var jo ”hendes øjne”. Hun vidste ikke, hvordan de forskellige ting så ud.

Bedre og bedre

Tingene jeg ser er blevet meget tydeligere, end de var i juni. Da kunne jeg se kun se 2-3 fingre, men allerede få uger efter kunne jeg se 4-5 fingre. Mor og jeg kunne ikke tro, at alt dette var virkeligt. Det giver mig mere styrke og håb. Jeg glemmer aldrig øjeblikket efter de 3 første behandlinger, hvor John og mor sagde, at de kunne se min pupil. Fra det øjeblik, vidste jeg, at det ville gå fremad.

Det er ikke kun Daniela der har fået bedre syn i Aulum. Også en kendt kunstmaler fra Herning kunne se igen efter han havde mistet synet ved en forgiftningsulykke.