Næste Master Akupunktør Uddannelse Starter 3. august 2024

Master Akupunktur Uddannelse

Måske Den Bedste Akupunktur Uddannelse i Europa

AcuSpine – den 6. BMA Metode

L1070395AcuSpine er speciel velegnet til behandling af elle mulige og umulige sygdomme i og nær rygraden, f.eks. lændesmerter, iskias, diskusprolaps, spinal stenose, piskesmæld og gigt i rygraden og skoliose.

Pga. den særlige teknik en AcuSpine specialist anvender, er metoden særdeles effektiv til behandling af sygdomme uden diagnose eller hvor diagnosen er usikker.

AcuSpine kan anvendes til behandling af både akutte og kroniske sygdomme – specielt sygdomme, hvor der ingen diagnose findes, eller hvor diagnosen er usikker.

AcuSpine er inspireret dels af AcuNova og dels af Kinesisk Akupunktur.

Spine er det engelske ord for rygrad, og som navnet antyder ligger hovedpunkterne også på rygraden – eller på DU-meridianen, som det hedder på kinesisk.

Her hører sammenligningen/inspirationen fra kinesisk akupunktur op, idet der anvendes mange flere punkter, en speciel diagnosemetode samt en meget dynamisk stikmetode.

Teknikken er nytænkning og ikke set tidligere inden for andre akupunkturmetoder.

Rygraden går fra nakken og til halebenet. Godt beskyttet af rygraden ligger centralnervesystemet med nerveudspring til alle vitale dele af kroppen. Og det er netop dette fænomen, der er virkemekanismen i AcuSpine.

Der anvendes tre forskellige metoder til lokalisering af punkterne.

 • A) En metode til nakkepunkterne.
 • B) En metode til punkterne fra nakken ned til lændeområdet.
 • C) En metode til lokalisering af punkterne i lændeområdet og nedad.

Punkterne i nakken findes ved at trykke ganske let på begge sider af nakkemusklerne. Når der er et behandlingsværdigt punkt i nakken, vil musklerne på hver side være spændte.

Punkterne fra nakken til lændeområdet findes ved en teknik, som jeg udviklede for mange år siden.

Den første patient jeg anvendte teknikken på var Madonna. Nej, det var ikke sangerinden, Madonna – det var en travhest, der boede omkring 5 kilometer fra Aulum hos Hilda og Niels Erik. Madonna havde forstoppelse og var opgivet af dyrlægen, men blev reddet ved denne specielle akupunkturmetode. Eller måske rettere sagt – forløberen til AcuSpine.

Jeg fandt tre punkter på rygraden og satte nåle i, og efter fem behandlinger var hun fuldstændig helbredt.

Jeg fandt punkterne ved at køre to fingre langs Madonnas rygrad og følte, at der var tre forskellige steder, hvor fingrene mødte svag modstand og ligesom bevægede sig i et lille s. Det var der, jeg satte nålene i – og det viste sig at være løsningen for Madonna. Siden er teknikken blevet forfinet, så det er lettere at finde behandlingsværdige punkter på thorakal-hvirvlerne – det vil sige mellem nakken og lændehvirvlerne.

Det lærer eleverne alt om på AcuSpine kurset.

Det er bemærkelsesværdigt, at tre små nåle i rygraden er i stand til at klare et problem, som dyrlægevidenskaben havde givet op overfor. Vi har ikke selv behandlet så mange dyr – en springhest og en hund – med akkurat samme gode resultater. Men nogle af vore elever har behandlet mange heste. Behandlingen af dyr dokumenterer desuden, at effekten ikke er baseret på tro.

Som en af vore elever, der var tidligere landmand, sagde: “En hest tror ikke – den sparker“. I den forbindelse er det måske værd at nævne, at en hest ikke sparker fremad men bagud, hvorimod en ko sparker fremad.

Mange kollegaer har haft stor glæde af at anvende punkterne på rygraden efter de har været på AcuNova grundkursus eller eventuelt opfølgningskursus. Prøv at forestille dig de resultater, der opnås, når effekten af AcuSpine teknikken er op til fire gange større end ved kun at anvende punkterne på rygraden. (DU meridianen)

De nederste punkter på rygraden – lændehvirvlerne og sakralhvirvlerne – findes ved hjælp af et søgeinstrument.

Punkterne på rygraden udgør som sagt omkring en fjerdedel af AcuSpine behandlingen.

Foruden punkterne på selve rygraden, findes punkter indtil en håndsbredde fra den. Nålene på rygraden bliver siddende i 10 til 30 minutter, mens de andre punkter kun bliver behandlet kortvarigt – der anvendes en avanceret behandlingsteknik.

Det lyder ret kompliceret, men når man først har lært teknikken på et kursus, og har prøvet det nogle gange under supervision, er det ret let at udføre.

Som sagt har nerverne fra centralnervesystemet forbindelse til alle dele af kroppen.

Når man ved hjælp af fingrene og søgeinstrumenter kan mærke, hvor der er ubalance – hvor nerveforsyningen ikke fungerer optimalt – kan man anvende AcuSpine til at stille “diagnose”.

Vi stiller naturligvis ikke en lægevidenskabelig diagnose med AcuSpine.

Som du sikkert har regnet ud, behøver vi ingen lægevidenskabelig diagnose, når vi anvender AcuSpine – vi behøver ikke at vide, hvad patienten fejler.

Her har vi en af styrkerne ved AcuSpine.

Vi lokaliserer behandlingsværdige punkter på rygraden med ovenstående metoder, sætter nåle i de punkter, og derefter behandler vi punkter, der ligger vandret for disse punkter med den metode, der bliver undervist i på AcuSpine kurser.

Da inspirationen og en del af virkemekanismen var DU-meridianen, vil vi se på, hvad det er for en størrelse. Vi trækker så at sige på flere tusinde års erfaring.

DU-meridianen starter imellem anus og halebenets spids. Herfra går dens bane opad på ryggen, hvor den følger hvirvelsøjlens bane op til nakken, hvor den har forbindelse med hjernen.

Meridianen fortsætter videre ad midtlinjen på nakke, isse, pande, næse og slutter i overmunden.

DU meridianens symptompatologi.

Symptomerne fra DU meridianens ubalancer kendetegnes af bevægelser der volder smerte, kuldefornemmelser i lænden, ryggen og knæene.

Iflg. værket Zhen Jiu Da Cheng kontrollerer DU meridianen symptomer, der optræder i hovedet, ansigtet, nakken, skulderen og kan behandle flg. symptomer.

 1. Kramper, spasmer eller rystelser af arme og ben.
 2. Febersygdomme
 3. Epilepsi.
 4. Hovedpine med opsvulmede øjne, der løber i vand (gammel mands øjne)
 5. Smerter fra knæ eller låret, der stråler om i lænden eller op langs ryggen.
 6. Nakke- og skulderspændinger.
 7. Forkølelse, influenza.
 8. Gummer, tænder og halsen hævet.
 9. Lammelser og/eller sovende fornemmelser i arme og ben, f.eks. sklerose.
 10. Smerter i anus med afføringstrang.
 11. Nattesved.

Disse 11 symptomer kan, med enestående resultat, behandles med AcuSpine.

Derudover er der følgende:

AcuSpine – specialer

 • Akutte og kroniske sygdomme
 • Diskusprolaps
 • Sygdomme med og uden usikker diagnose
 • Fibromyalgi
 • Influenza
 • Lændesmerter
 • Nakkesmerter
 • Piskemsæld
 • Sygdomme i og nær rygraden, f.eks. lændesmerter, iskias, diskusprolaps, spinal stenose, piskesmæld og gigt i rygraden og skoliose
 • Organiske sygdomme

AcuSpine indeholder desuden en komplet ”diagnose-metode”, så akupunktøren ved, hvilke organer hun/han skal behandle.

I daglig tale kalder vi det ”Madonna Metode” – På kurset afslører vi hvorfor.

Gå videre til den syvende Boel Moderne Akupunktur metode, AcuKing

Tilbage til forsiden